50/50

50/50 2018-03-23T15:30:35+00:00

Gästinlägg från damkommittén

Det gläder mig att höra alla tankegångar som Vision 50/50 lyfter fram. För mig ligger frågan om banans längd för kvinnor särskilt varmt om hjärtat.

Jag tror att det är omkring 10 år sedan som jag läste artikeln i Svensk Golf där man vände perspektivet – det är inte damerna som slår för kort utan det är golfbanorna som är för långa. Och att även kortslående borde kunna få spela golf som det är tänkt; med möjlighet att nå green (och stanna bollen) på rätt antal slag och därmed chanser till par och birdies. Så golfbanorna borde helt enkelt byggas om för att passa fler.

Du kanske anar att jag inte slår så långt? Det stämmer. Så jag köpte resonemanget med hull och hår och hoppades på snabb förändring.

Linköpings GK var inte sen i startgroparna och införde en ny främre tee – orange tee – som togs i bruk 2014. Den fick sin officiella banvärdering (“slope”) för kvinnor under den säsongen. Orange tee finns på hål 1-9 och mäter total 1916 meter (röd tee mäter 2354 m).

Vi i damkommittén ordnar bland annat damgolf på måndagar. Eftersom många av våra deltagare hör just till kategorin för vilka “golfbanorna är för långa” så har vi sedan säsongen 2015 låtit damgolfen innefatta några tävlingar från orange tee. Min förhoppning är att fler och fler damer ska komma att uppskatta den på samma sätt som jag gör.

För jag gillar verkligen orange tee! Jag spelar i princip alla sällskapsronder därifrån (eller, ja, första halvan av ronden) och jag tycker att det är lite underligt att inte fler gör det. Den enkla anledningen att jag väljer en främre tee är att det blir så mycket roligare! Färre tråkiga transportslag på par-4  och par-5. Och korthålen är inte bara inom rimligare räckhåll, det är också faktiskt fysiskt möjligt för bollen att både landa och stanna på green. Ibland trillar det in en massa par och birdies också – vem blir inte glad av det? Det är helt enkelt en bättre golfupplevelse.

Hör du till de damer som banan är lite för lång för? Varför inte ta chansen du också att uppleva en kortare Linköpings GK? Förutom att du kan spela från orange tee på hål 1-9 när du vill har du också möjlighet att onsdagen den 13 Juni spela “Upplevelsen”. Det är en damtävling över 18 hål med kortare längd som klubben anordnar med syfte att ta in feedback från oss damer. Hoppas vi ses där!

Lena Selberg, ordförande Damkommittén

By | 25 maj, 2018|Categories: 50/50|Kommentarer inaktiverade för Gästinlägg från damkommittén

Halvtid i Vision 50/50: Spaning, problem och lösningar

Det har gått ett år sedan Linköpings golfklubb gick med i Golfförbundets stora utvecklingsarbete mot en mer jämställd golf; Vision 50/50.

LG är en av 40-talet klubbar i Sverige som hittills gått med i utvecklingsarbetet. Ett arbete som, är vi övertygade om, alla klubbar, ja hela idrotten, måste göra i takt med att medvetenheten om jämställdhet och genus ökar i samhället.

Styrgrupp och referensgrupp  (se nedan) som har till uppgift att initiera och driva på arbetet mot ökad jämställdhet i klubben, har hittills ”gått” två av totalt tre ”ronder” (arton hål) som inleder utvecklingsarbetet.

 I rond 1 fick vi grundligt sätta oss in i ämnet jämställdhet och golf, med hjälp av ett digert material av filmer, forskningsrön, intervjuer, föreläsningar m m som golfförbundet tagit fram.

Ronden var verkligen en ögonöppnare på den som likt mig själv tidigare inte riktigt förstått vitsen med jämställdhetsarbete inom golfen… Skulle det verkligen behövas!? Nu är också jag övertygad om att förändring är nödvändig för att kvinnor ska trivas med, och vilja fortsätta med sin idrott, i samma utsträckning som männen. Golf är av tradition en sport för män, skapad av män. Det visar sig i alltifrån banornas längd och hur de utformas, till värderingar, jargong och attityder.

I rond 2 har vi spanat på och även försökt jämställdhetsskatta vår egen klubb.  Utifrån det har vi formulerat ett antal problem som vi ser hindrar arbetet för en jämställd klubb och att alla medlemmar känner sig inkluderade.

Exempel på problem som vi spanat fram, och lite om hur vi ser på hur de kan lösas:

  • I styrelserummet: för att ge tyngd och kraft åt jämställdhetsarbetet i klubben måste hela styrelsen vara involverad i utvecklingsarbetet, vilken den inte är nu. Inför nästa steg i utvecklingsarbetet som är att sätta upp mål, måste hela styrelsen stå bakom arbetet.
  • På golfbanan: banan är för lång (gäller alla banor) från röd tee i förhållanden till hur långt kvinnor slår i genomsnitt. Det i kombination med att banan ofta är hårt belastad gör att många kvinnor stressas av män som inte anser att kvinnliga spelare håller speltempot (trots att det oftare är män som letar bortslagna bollar som inte håller tempot….). Vi tror att med bättre kvalitet på röd, men också gul, tee kan vi få fler – både kvinnor och män- att vilja slå därifrån. Det skulle öka golfupplevelsen för många, samtidigt som speltempot höjs.
  • På anläggningen:
  • Vi får ofta klagomål från gäster -och medlemmar- främst kvinnliga- om att toaletterna på banan är ofräscha. Här måste det till en ändring för att inte kvinnor ska få en sämre upplevelse av sitt golfspel.
  • De anställda: Greenteam består till 100 procent av män. Med kvinnor i teamet blir det lättare att prioritera banan från gul och röd tee. Ambitionen är att vi så snart det går ska rekrytera minst en kvinna till greenteam.

Efter sommaren börjar vi arbetet med rond 3, som handlar om sätta upp mål för förändringsarbetet, också en plan för hur vi når målen.

Utan att vi har dig som medlem med oss på tåget, åstadkommer vi inga förändringar. Vi hoppas att alla ska fundera över de här frågorna och diskutera dem med sina golfvänner!

Vi välkomnar alla synpunkter och förslag om hur vi kan göra Linköpings golfklubb till en ännu bättre klubb där alla, oavsett kön eller ursprung, ska känna sig välkomna och trivas!

Make it nice!

/Charlotte Palmefors, ledamot I Linköpings golfklubbs styrelse och sitter i klubbens styrgruppen för Vision 50/50

 

Styrgrupp:

Vi som sitter i styrgruppen (eller kalla det för projektgruppen) för Vision 50/50 på Linköpings golfklubb:

Malin Senneryd (projektledare); arbetar på kansliet.

Steven Mc Daniel; klubbdirektör

Carl Falkenberg; Ordförande i golfklubbens styrelse

Charlotte Palmefors; ledamot i styrelsen

Lars Vangdal, pro

Referensgrupp:

I den ingår, än så länge, ett tiotal medlemmar. Vi ser gärna att många fler ansluter sig!

By | 4 maj, 2018|Categories: 50/50|Kommentarer inaktiverade för Halvtid i Vision 50/50: Spaning, problem och lösningar

Intro till Vision 50/50

I en del golfshopar runtom i landet hittarman rosa peggar med inskriptionen ”jag spelar som en kärring.”

Det kan ju verka banalt att hetsa upp sig över en sådan skitsak kan man tycka. Men som relativt ny golfare, häpnade jag faktiskt när jag hörde att sådana peggar finns att köpa i många golfshopar.

När jag ombads att delta i Golfförbundets stora satsning på ett mer jämställt Golfsverige; Vision 50/50 måste jag erkänna att jag först inte förstod vitsen med utvecklingsprojektet. Vadå, skulle golfen inte vara jämställd?!

Visst, jag och mina golfväninnor ifrågasätter allt som oftast att det inte är längre avstånd mellan gul och röd tee. Det gör ju att också duktiga kvinnliga golfare inte alls har samma chans som männen att gå på par, då vi slår mycket kortare. Som banorna klipps idag når många kvinnor inte ens fram till fairway på vissa hål, när de slår ut från tee (ta hål åtta på LG som exempel). Och flåsiga kommentarer från män som pikar andra mäns mindre lyckade slag med att de ”slår som en kärring,” har man ju hört talas om. Pinsamt låg nivå tycker jag om det, men skulle det göra mig mindre jämställd med golfande män? Nej, jag har faktiskt aldrig känt så under de åtta år jag spelat golf, och varit medlem i Linköpings golfklubb.

Ett antal utbildningsträffar i Vision 50/50-projektet senare, ser jag med delvis andra ögon på golfen. Det är av tradition en sport för män skapad av män. Det sätter avtryck i alltifrån infrastruktur; hur banorna byggs och klipps, till värderingar, jargong och attityder.

Idag är i snitt en av tre medlemmar i en golfklubb en kvinna. Fler kvinnor än män lämnar också golfen varje år. Det här duger självfallet inte om sporten ska ha en framtid!

Golfförbundets stora utvecklingssatsning Vision 50/50 har som mål att göra golfen till en så inkluderande och jämställd sport att inte bara fler flickor/kvinnor lockas till att börja spela golf utan också, kanske allra viktigast, trivs så bra att de också fortsätter som golfare.

Vision 50/50 omfattar i dagsläget 40-talet golfklubbar i landet varav Linköping är en.

Vi som jobbar med projektet i Linköpings golfklubb har bara börjat vårt arbete och jag vill uppmuntra alla medlemmar som vill och är intresserade av de här frågorna att haka på och vara med på resan!! Det är bara att anmäla sig till Malin Senneryd på kansliet som är klubbens projektledare i Vision 50/50.

Malin sitter i styrgruppen i vår klubb för Vision 50/50, ihop med klubbdirektör Steven Mc Daniel, pron Lars Vangdal, samt två styrelseföreträdare; Carl Falkenberg som är ordförande i golfklubbens styrelse och undertecknad som är ledamot.

Klubben har också en referensgrupp för projektet som i dags dato består av ett femtontal medlemmar. Referensgruppen önskar och tror vi ska växa, i takt med att ni alla medlemmar blir uppmärksammade på det här spännande förändringsarbetet!

Jag kommer att fortsätta informera er här på klubbens facebooksida om hur styrgrupp och referensgrupp jobbar vidare i Vision 50/50-projektet. Hör gärna av er om ni vill dela med er av era erfarenheter kring golfen och jämställdhet, eller har synpunkter på vårt fortsatta arbete!

Vi hörs!

/Charlotte Palmefors

medlem i Linköpings golfklubb och styrelseledamot

By | 23 mars, 2018|Categories: 50/50|Kommentarer inaktiverade för Intro till Vision 50/50